Jeroen van Inkel vertrekt bij Radio Veronica. Het contract van de radio-dj wordt niet verlengd.

"Ik vind het nogal wat, want ik ben 34 jaar geleden bij Veronica begonnen, waar Lex Harding mij indertijd een geweldige kans heeft gegeven", vertelt Van Inkel aan De Telegraaf. Hij heeft sinds begin dit jaar een weekendshow op zaterdag en zondag op Radio Veronica. 

De show van de presentator werd al verplaatst van de ochtend naar het weekend. "Meestal is dat een teken aan de wand. En nu blijkt dan ook dat mijn contract niet wordt verlengd", aldus Van Inkel. 

In mei bleek dat de 55-jarige Van Inkel wegens gezondheidsklachten thuis zat en daarom niet op de radio te horen was. Later vertelde hij een lichte hartinfarct te hebben gehad. "Ik heb dat niet aan de grote klok gehangen, omdat ik niet met mijn eigen leed de publiciteit wil zoeken, maar ik heb een licht hartinfarct gehad. Daardoor mocht ik niet werken. Inmiddels ben ik volledig hersteld, ik heb maandag nog 11 kilometer hardgelopen."

Van Inkel werkte ook bij Qmusic en Radio 538. Wat hij nu gaat doen, kan hij nog niet zeggen. "Ik ben met verschillende zenders in gesprek en dat kan ook zomaar een van de Talpa-stations zijn." Talpa heeft naast Radio Veronica ook zenders als Sky Radio en Radio 10.