Klanten van Ziggo blijven een hoger bedrag betalen voor een abonnement op Fox Sports dan bij andere televisie-aanbieders. Dat is het gevolg van een voorlopige uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam in een zaak tussen Ziggo en Fox.

In juni oordeelde de rechtbank nog dat de twee partijen om te tafel moesten om nieuwe afspraken te maken, maar dat hoeft van het hof niet meer. Daardoor moet Fox nu genoegen nemen met de tarieven van Ziggo, dat inmiddels formeel VodafoneZiggo heet.

Volgens Fox zijn sportliefhebbers de dupe van de uitspraak, omdat die nu met zo'n 25 euro ongeveer een tientje meer moeten betalen voor het zenderpakket met onder meer wedstrijden uit de Eredivisie. Daar valt tegen in te brengen dat tv-kijkers bij Ziggo die géén behoefte hebben aan de zender niet extra op kosten worden gejaagd.

Fox berekende de kosten voor zijn zenders aan de hand van het totale aantal klanten van de televisie-aanbieders, en niet op basis van het aantal klanten van de sportzenders. Ziggo zou als grootste aanbieder relatief veel moeten betalen en weigerde zijn prijzen te verlagen.

De ruzie over de tarieven stamt uit het samengaan van de kabelaars Ziggo met UPC in 2014. De twee uiteenlopende contracten moesten worden samengevoegd. Met de uitspraak heeft het hof nu bepaald dat het Ziggo-contract ook gaat gelden voor oude UPC-klanten.