De eerste aflevering van het nieuwe Zomergasten-seizoen trok zondag 509.000 kijkers. Vorig jaar trok de eerste aflevering, gepresenteerd door Thomas Erdbrink met als gast de Dyab Abou Jahjah, iets  minder kijkers (484.000).

Het VPRO-programma, waarin interviewster Janine Abbring debuteerde en schrijver, columnist en microbioloog Rosanne Hertzberger de gast was, kwam daar mee net niet in de top 10 van meest bekeken programma's.

In 2015 keken bijna 800.000 mensen naar de start van het programma. Destijds was de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb te gast.

Eberhard van der Laan

De komende vijf weken zijn de Zomergasten de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, psychiater Glenn Helberg, de Vlaamse acteur en zanger Wim Opbrouck en primatoloog Frans de Waal. Op 27 augustus sluit cabaretière, zangeres en schrijfster Claudia de Breij de reeks af.

Zondagavond trokken, na het journaal van 20.00 uur (2,4 miljoen kijkers), de sportprogramma's de meeste kijkers. Zo keken er bijna 1,4 miljoen mensen naar De Avondetappe en zagen 1,2 miljoen mensen de ritzege van Dylan Groenewegen in de laatste rit van de Tour de France.