Lauren Verster gaat dit najaar het nieuwe NPO 3-programma The Big Escape presenteren. Hierin strijden twaalf bekende Nederlanders tegen elkaar in een spel dat geïnspireerd is op escape rooms. 

"Meespelen met The Big Escape bleek behoorlijk hardcore. Sommige spelers werden na een paar dagen echt een beetje koekoek. Dat vond ik ook niet zo gek want je speelt de héle dag een spel", aldus de presentatrice. 

Tijdens The Big Escape worden de twaalf Bekende Nederlanders ingedeeld in wisselende teams, die uitdagende opdrachten moeten uitvoeren met als einddoel om als eerste te ontsnappen. De spelers zetten de kennis in van hun teamgenoten, in de hoop zelf uiteindelijk de snelste te zijn en daarmee te winnen. 

Verster: "Altijd zoemt op de achtergrond de strategische vraag: deel ik mijn gevonden informatie zodat ik bondjes met anderen kan sluiten of houd ik alles voor mezelf? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de volgende ben die naar huis gestuurd word?".

De spellen worden gespeeld op diverse locaties, die omgebouwd zijn als escape room. Zo vinden de uitdagingen plaats op een verlaten vliegveld, een militaire basis en het voormalige zenderpark Radio Kootwijk. Welke Bekende Nederlanders zich aan de opdrachten wagen, wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Vanaf woensdag 6 september is The Big Escape te zien om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.