De vier onbekende Nederlanders die dit seizoen meedoen aan Expeditie Robinson zijn Herold uit Asten, Carlos uit Oldenzaal, Imke uit Enschede en Marlé uit Houten. 

Presentatrice Nicolette Kluijver zocht in RTL Boulevard de vier thuis op om ze te verrassen met de mededeling dat ze mee mogen naar de Filipijnen om de strijd met vijftien bekende Nederlanders aan te gaan.

Imke is de dochter van een kandidaat die in 2006 aan Expeditie Robinson meedeed. ''Mijn moeder heeft eerder meegedaan. Ik heb er heel veel verhalen van gehoord. Ze zei weet waar je aan begint, het is heel pittig", vertelt Imke in het programma.

De vier onbekende Nederlanders moeten zich eerst bewijzen als echte survivors op een eigen onbewoond eiland. Ze zullen het met z’n vieren moeten redden. Dat is volgens Kluijver geen makkelijke opdracht: ze kennen elkaar niet en hebben geen ervaring met het leven onder primitieve omstandigheden. 

De eerste uitzending van Expeditie Robinson is donderdag 7 september op RTL 5. De BN’ers die deelnemen worden de komende weken bekendgemaakt.