Tijn Kolsteren, de jongen die wereldwijd bekend werd door zijn nagellakactie voor Serious Request, is in de nacht van donderdag op vrijdag op 6-jarige leeftijd overleden. Tijn leed aan hersenstamkanker.

Op sociale media reageren verschillende dj's van radiozender 3FM, waar Serious Request wordt uitgezonden, op het overlijden van de 6-jarige Tijn.

3FM heeft via de website een reactie afgegeven. "Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar."

"Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was", aldus de zender.

Dapper

Jan Smit reageert op Instagram met een foto van zichzelf met gelakte nagels. "Rust zacht kleine held. Je hebt een hoop teweeg gebracht met je nagellakactie."

Bridget Maasland noemt Tijn op Instagram dapper. "Zo jong, zo dapper, zo intens verdrietig. Rust zacht lieve Tijn!"

Stichting Semmy

Stichting Semmy, waar het geld van de vervolg-nagellakactie naartoe gaat, reageert geschokt. ''Verward, verslagen. Juist op deze laatste actiedag van 'LAK. door Tijn' overlijdt lieve Tijn. Het jongetje dat bijna alle Nederlanders heeft geraakt met zijn openheid en intense goedheid."

''We voelen het verdriet van alle dierbaren van Tijn en zullen altijd ontroerd blijven door de daden van deze dappere held. Wij, en alle mensen aangesloten bij Stichting Semmy zullen Tijn nooit vergeten! We blijven strijden.''

Youp van 't Hek

Youp van 't Hek, die zich de afgelopen maanden inzette voor de vervolgactie Lak door Tijn, schreef in plaats van een column voor NRC een brief aan de zesjarige nagellakheld die vrijdagochtend stierf. "Een moeizaam epistel, want het huilen staat me nader dan het schrijven." Van 't Hek "moest" Tijn schrijven, "omdat ik je wil bedanken voor alles wat jij als zesjarig mannetje deze oude cabaretier hebt geleerd".

Youp leerde van Tijn dat "je stinkend rijk wordt als je iets voor niets doet". De cabaretier zag de zesjarige jongen die miljoenen ophaalde voor Serious Request door nagels te lakken een paar weken geleden voor het laatst. "Lieve Tijn, ik ga je missen en ik ben je dankbaar", sluit de cabaretier zijn brief af. "Lieve wonderheld van ons allemaal, we gaan je nooit, maar dan ook nooit vergeten."