CNN heeft gereageerd op de video die de Amerikaanse president Donald Trump zondag deelde via Twitter waarin hij CNN 'slaat'. Volgens de omroep moedigt de president geweld tegen verslaggevers aan.

Op de bewerkte video is Trump te zien die herhaaldelijk inslaat op een man met een CNN-logo op de plaats van het hoofd. Op een daarop volgend logo staat vervolgens te lezen 'Fraud News Network' (Nep Nieuws Netwerk).

"In plaats van zich voor te bereiden op zijn buitenlandse reis, zijn eerste ontmoeting met Vladimir Poetin, omgaan met Noord-Korea en werken aan zijn wetsvoorstel voor de gezondheidszorg, is hij bezig met kinderachtig gedrag, ver beneden de waardigheid van zijn functie. Wij blijven ons werk doen. Hij zou moeten beginnen met dat van hem", aldus CNN in een reactie.

Eerder verklaarde Sarah Huchabee Sanders, Trumps adjunct-perschef, dat de president op "geen enkele manier ooit geweld zou aanmoedigen. Eerder juist het tegenovergestelde". Het PR-team van CNN gebruikte haar woorden als reactie op de tweet met het gewraakte filmpje.