Weervrouw Helga van Leur heeft na twintig jaar haar laatste weersvoorspelling bij RTL Nieuws gepresenteerd. Tijdens haar afscheid legde Van Leur de nadruk op klimaatverandering. 

"Goedenavond, het was vandaag vooral een regenachtige dag en ik heb vandaag ook wel een traantje gelaten", aldus Van Leur.

Terwijl de weervrouw voor de weerkaart stond verscheen in beeld de tekst "We love Helga". "Ik zie dat mijn collega's heel lollig geweest zijn en mijn weerkaart hebben aangepast, dank daarvoor", reageerde Van Leur lachend. 

"En dan nu het moment waar ik niet naar uitgekeken heb. Ik moet er toch doorheen", begint de weervrouw. "Ik ben zeer vereerd dat ik de afgelopen twintig jaar bij u in de huiskamer mocht komen om over het weer te praten", zei Van Leur tegen de kijkers, voordat ze vooruitblikte op het weer van de komende twintig jaar. "Het was mij een waar genoegen en tot weerziens."

Twintig jaar

Van Leur gaat zich de komende twintig jaar richten op hoe de aarde werkt. "Ik ga balans zoeken tussen alles wat op de aarde leeft en wat de mensen nodig hebben. Dat ga ik doen als ambassadeur klimaat en duurzaamheid. En in die hoedanigheid hoop ik u de komende twintig jaar nog heel vaak bij te kunnen praten."

"Ik ben voorbereid", zei ze terwijl ze een zakdoekje uit haar jurk trok. "Dag!"