Alec Baldwin keert na de zomerstop terug als Donald Trump in sketchshow Saturday Night Live. Dat heeft de acteur maandag bevestigd tegenover CNN.

Afgelopen maart gaf Baldwin nog aan dat hij niet zeker wist of hij de Amerikaanse president zou blijven spelen, omdat hij dacht dat de kijkers er wel genoeg van zouden krijgen.

De 59-jarige acteur is van gedachten veranderd, in een interview maandag zegt hij: "Ik werk dit najaar ook aan andere projecten, dus het zal niet een volle maaltijd worden, maar zeker een paar selderijstengels. Ik ga er tijd voor maken, want ik geniet er erg van."

De Amerikaanse president zal naar verwachting niet blij zijn met de beslissing van Baldwin. Trump twitterde in het najaar van 2016 dat de show "saai en humorloos" was en een voorbeeld van hoe de media de verkiezingen probeerde te saboteren.

Ook na zijn overwinning liet de staatsman op Twitter van zich horen over SNL. Toen noemde hij het programma "onkijkbaar" en zei hij dat Baldwins imitatie van hem "niet slechter kon worden".

Alec Baldwin imiteert Trump in SNL
Alec Baldwin imiteert Trump in SNL