Topman Mediahuis wil GeenStijl afstoten

Topman Gert Ysebaert van het Mediahuis, ziet geen rol voor de website GeenStijl weggelegd bij zijn uitgeverij. Het Mediahuis is de nieuwe eigenaar van de Telegraaf Media Groep (TMG), waar GeenStijl onder valt. 

"We willen ons concentreren op professionele journalistiek, en daar hoort een bepaalde ethiek bij. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn", zegt Ysebaert in een interview met de Volkskrant

GeenStijl profileert zich als "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend".

De bestuursvoorzitter van het Vlaamse Mediahuis vindt dat het nieuwe bestuur van TMG zich moet buigen over de toekomst van de website.  "In een prachtig bloeiend pluriform medialandschap hoort GeenStijl er gewoon bij. Zeker nu", schrijft de website in een reactie. Ze noemen de woorden van Ysebaert "kolder".

Seksisme

GeenStijl kwam onlangs in opspraak vanwege teksten die volgens sommigen als seksistisch werden gezien.

De discussie ontstond door een column van NRC-columniste Rosanne Hertzberger waarin zij adverteerders bewust wilde maken van het feit dat zij op sites van Geenstijl adverteren waar seksisme voorkomt. Tot het portfolio van GeenStijl behoren ook de website van Pownews en videoplatform Dumpert.

Zo werd de Volkskrant-columniste Loes Reijmer, die ook het seksime op de site aan de kaak stelde, geconfronteerd met een foto op Geenstijl met de vraag aan de zogeheten reaguurders: 'Zou u haar doen?' Zij reageerden daarop met expliciete seksuele vernederingen.

Lees meer over:
Tip de redactie