Floortje Dessing heeft de 'best social & investigative program' award gewonnen op het BANFF World Media Festival in Canada.

Dat meldt Dessing op Twitter.

De programmamaker won de prijs voor de tweedelige documentaire Floortje terug naar Syrië waarin ze, acht jaar na haar eerste bezoek aan het land voor het programma 3 Op reis, weer terugkeert om op zoek te gaan naar de mensen die ze toentertijd ontmoette. 

Dessing zegt op Twitter "sprakeloos" en "over the moon" te zijn. "Het was een ultra zware competitie, maar we hebben gewonnen. Met bloed, zweet en tranen gemaakt, zo bijzonder dat we internationaal dit verhaal kunnen laten zien", aldus de programmamaker.

Ook de Nederlandse serie De Zaak Menten heeft een award gewonnen. De miniserie van omroep Max en producent NL Film gaat over Telegraaf-journalist Hans Knoop, in de serie gespeeld door acteur Guy Clemens, die in de jaren zeventig betrokken raakte bij de jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten (Aus Greidanus sr.).

Rockies

Het BANFF World Media Festival, dat elk jaar gehouden wordt in de Canadese Rocky Mountains, is een toonaangevend evenement waar veel film- en documentaire-makers van over de hele wereld hun opwachting maken. De prijzen die gewonnen kunnen worden, worden ook wel "Rockies" genoemd.