GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft vrijdag de Social Award voor beste politicus gewonnen.

Klaver kreeg in deze categorie 62 procent van alle stemmen. De tweede plek was voor Alexander Pechtold, zo maakte de organisatie bekend.

Volgens de organisatie toont de GroenLinks-leider zijn 'brutale kant op social media en heeft hij duidelijk goed over zijn uitspattingen en scorende beleid nagedacht'.

Klaver reageert enthousiast op de prijs: "Ik ben enorm verheugd, we hebben als team echt vol ingezet op sociale media. Mijn naam staat hierop, maar het had evengoed Team Klaver kunnen zijn”, aldus de politicus.

Creatieve mensen

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan de beste en meest creatieve mensen, merken en bedrijven op social media. In totaal werden er online 166.552 stemmen uitgebracht.

De Social Awards in de overige zestien categorieën worden donderdag 8 juni uitgereikt in Amsterdam.

Volgens de organisatie toont Jesse Klaver zijn 'brutale kant op social media en heeft hij duidelijk goed over zijn uitspattingen en scorende beleid nagedacht'.

Jesse Klaver reageert enthousiast op de prijs: "Ik ben enorm verheugd, we hebben als team echt vol ingezet op sociale media. Mijn naam staat hierop, maar het had evengoed Team Klaver kunnen zijn”, aldus de politicus.