De Duitse komiek Jan Böhmermann heeft een Europese prijs die hij heeft ontvangen voor het satirische project Every second counts vrijdag opgedragen aan het Nederlandse programma Zondag met Lubach.

Het programma Magazin Royale van Böhmermann heeft de Webvideoprijs 2017 gekregen voor de serie satirische filmpjes waarin Europese landen zichzelf voorstellen aan de Amerikaanse president Donald Trump.

Het initiatief volgde uit een eerste filmpje dat Zondag met Lubach maakte over Nederland. Deze satirische promotiespot voor Nederland werd vele tientallen miljoenen keren bekeken en kreeg veel media-aandacht in binnen- en buitenland.

"Wij dragen de Webvideoprijs 2017 op aan onze Europese collega’s van andere latenightshows en vooral aan onze vrienden van Zondag met Lubach, die het project zijn begonnen", laat Böhmermann op Twitter weten.

Lee Towers

In een korte reactie laat presentator Arjen Lubach weten "blij te zijn dat Jan de prijs aan ons opdraagt. Ik draag op mijn beurt de prijs graag weer op aan Lee Towers. Zonder hem was #Everysecondcounts niet hetzelfde geweest." 

Trump-video bij Zondag met Lubach
Trump-video bij Zondag met Lubach

Zanger Lee Towers figureerde in het filmpje van Zondag met Lubach als Nederlands ‘alternatief’ voor de Trump Tower van president Donald Trump.

Het project Every second counts kreeg de Webvideoprijs in de categorie 'komedie'. De beeldjes worden jaarlijks uitgereikt door de European Web Video Academy (EWVA) in 25 categorieën.