SBS-directeur content Remco van Leen vond de combinatie Patty Brard en Jochem van Gelder niet werken. Van Gelder vertelt dat dat naar voren kwam uit zijn kennismakingsgesprek met zijn inmiddels voormalig baas. 

"En zo komt er dus een ander op die plek. Uit het gesprek bleek dat ze koersen op andere mensen. Of dat al bestaande SBS-gezichten of nieuwe namen zijn, weet ik niet", aldus Van Gelder in gesprek met AD.

Eind mei werd bekend dat de 50-jarige presentator na vijf jaar bij SBS vertrekt. Van Gelder heeft het gevoel dat hij meer bij SBS had kunnen doen dan nu het geval is geweest. "Die ambitie was blijkbaar niet wederzijds.''

Hij is er van overtuigd dat hij binnen een half jaar weer op televisie terug zal keren. "Er zijn gesprekken met verschillende partijen die ergens toe gaan leiden. Ik heb het gevoel dat ik mijn beste programma nog moet maken." 

Van Gelders contract bij SBS werd in goed overleg niet verlengd toen bleek dat hij er geen programma's kon maken die aansloten bij zijn ambities. In 2010 stapte hij om dezelfde reden ook op bij de NCRV.