Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Helga van Leur wil niet aan afscheid als weervrouw denken

Helga van Leur ziet nu al op tegen haar afscheid eind juni als weervrouw bij RTL. "Ik wil er helemaal niet over nadenken."
Door BuzzE

''Ik zie er als een berg tegenop", vertelt de presentatrice tegen het AD. "Het liefst sluit ik me ergens op of kom ik gewoon stiekem niet opdraven om met stille trom te vertrekken. Ja, ik word er nu al emotioneel van. En nee, ik wil niet janken!'', bekent Van Leur.

De weervrouw stopt na twintig jaar, maar dat heeft niets te maken met het feit dat RTL haar twintigjarig werkjubileum was vergeten. ''Ik ben niet in vaste dienst bij RTL dus ik sta niet geregistreerd in de systemen die aangeven hoe lang je er werkt.'' Ze trakteerde haar collega's daarom zelf op bonbons. Van RTL kreeg ze "een enorme bos bloemen, het was heel lief allemaal."

De weervrouw van het jaar 2008, 2010 en 2012 gaat meer lezingen geven over de psychologie van klimaat en duurzaamheid. Ook hoopt ze ooit een populair wetenschappelijk tv-programma te maken. ''Eerst moet ik dit emotionele afscheid een plekje geven. Sommige collega’s waren bijna in tranen toen ze het nieuws hoorden.''


Lees meer over:
helga van leur

Aanbevolen artikelen