Emma Wortelboer door woede-uitbarsting presentatrice bij BNN

Emma Wortelboer heeft het aan een woede-uitbarsting te danken dat ze Spuiten en Slikken presenteert.Toen ze op een talentendag van de omroep voor de tweede keer werd afgewezen, schoot dat in het verkeerde keelgat.

"Ik kom dat kamertje in, doe een presentatietekst van 3 op Reis en een improvisatieopdracht bladiebladiebla. Zegt de jury: 'Emma?' Ik: 'Ja?' De jury: 'Nee.' Ik was gewoon wéér niet door en ik dacht: 'dat gaan we dus gewoon niet doen.'

Ze vonden mijn presentatie te statisch. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens. Ik was woest en in mijn boosheid heb ik de hele tekst spontaan opnieuw gedaan. Toen meldden de drie mannen achter de tafel plotseling: 'Oké, dit is wat we wilden zien. Dit is energie, dit is pit, je hebt het door.' Poeh, dat was kantje boord. Bizar. Hoe heb ik het toen geflikt, vraag ik me nog weleens af", zegt Wortelboer in Metro.

Volwassen

Op haar vijftiende deed de nu twintigjarige Wortelboer voor het eerst mee aan de Talentday maar werd afgewezen vanwege haar leeftijd. Ze kreeg te horen dat ze eerst maar eens haar HAVO moest afmaken en wat volwassener moest worden.

Nadat zij een paar jaar later bij de tweede poging met de hakken over de sloot was aangenomen, kreeg ze een opleiding bij BNN University. Binnenkort begint haar derde seizoen bij Spuiten en Slikken.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie