Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jack van Gelder moet wennen aan lagere kijkcijfers na zenderoverstap

Jack van Gelder moet er nog aan wennen dat de sportprogramma’s die hij maakt voor Ziggo Sport aanzienlijk minder bekijks trekken dan zijn werk voor de NOS.
Door BuzzE

"Dat went nog niet helemaal", zegt de presentator zaterdag in het AD over de tegenvallende kijkcijfers van zijn praatprogramma Rondo.

"Soms kijken er op maandagmiddag 15.30 uur meer mensen naar de herhaling dan op het vaste tijdstip op zondag", weet de presentator. Toch is hij niet geheel ontevreden. "Het is redelijk, voor deze zender." Van Gelder is ervan overtuigd dat een programma als Rondo op een open kanaal 700.000 à 800.000 kijkers zou scoren.

Voor Van Gelder is het belangrijk dat hij ertoe doet. "Vooral voor je eigen gevoel. Al heb ik me ook bij de NOS bijna nooit afgevraagd hoeveel mensen er keken of luisterden - en dat waren er vaak heel wat." De spotlights van de NOS, waar hij in 2015 vertrok, zegt hij niet te missen. "Zolang je voor jezelf het idee hebt dat je altijd een stevige uitzending maakt, is het goed."

Toch voelt de NOS voor hem nog altijd als thuis. "Ik heb daar veertig jaar gezeten. Bij Ziggo zit ik naast de stuurman op een rondvaartbootje, de NOS is een cruiseschip."


Lees meer over:

Jack van Gelder

Aanbevolen artikelen