Fox News ontslaat presentator na racistische opmerking

Fox News heeft presentator Bob Beckel ontslagen nadat hij een racistische opmerking maakte over een Afrikaans-Amerikaanse werknemer.

Het is niet de eerste keer dat de presentator van The Five wordt ontslagen, aldus Variety. In 2015 werd hij van het programma gehaald toen bleek dat hij verslaafd was aan pijnstillers. Afgelopen januari keerde Beckel terug.

De werknemer in kwestie kreeg de opdracht om de computer van Beckel te repareren. Nadat de presentator de man binnen zag lopen, rende hij naar buiten. Beckel vertelde aan hem dat hij zijn kantoor verliet omdat hij zwart was. De werknemer is niet de enige die racistische opmerkingen van hem naar zijn hoofd kreeg, aldus zijn advocaat.

Het is niet de eerste keer dat een presentator of topman van Fox News in opspraak komt. Een topman moest het veld ruimen nadat er klachten kwamen over ongewenste intimiteiten en seksueel misbruik. Voormalig netwerkbaas Roger Ailes (inmiddels overleden), na ingrijpen van eigenaar Rupert Murdoch, en anchorman Bill O'Reilly gingen hem voor. 

Lees meer over:
Tip de redactie