NOS-verslaggever Avsaroglu mocht 'uit zijn plaat gaan' tijdens kampioensduel

NOS-verslaggever Arman Avsaroglu (27) deed afgelopen zondag op de radio verslag van de kampioenswedstrijd van Feyenoord. "Ik mocht wel een beetje uit mijn plaat gaan."

Avsaroglu is de jongste verslaggever die tijdens het radioprogramma NOS Langs de Lijn een kampioenswedstrijd mocht verslaan.

Afgelopen zondag werd voetbalclub Feyenoord voor het eerst in achttien jaar weer kampioen. Een samenvatting van het levendige verslag van Avsaroglu werd in de dagen na de wedstrijd veelvuldig gedeeld op sociale media.

"Dat stadion ging tekeer. Je weet niet wat je overkomt. Je kunt op zo'n moment bijna niet objectief blijven, toch moet je het van elkaar scheiden. Omdat het zo’n historisch moment was, mocht ik wel een beetje uit mijn plaat gaan. Ook al waren het twee Nederlandse clubs die tegen elkaar speelden. Maar je kan niet achttien keer schreeuwen: 'wat fantastisch, wat geweldig'. Bij Europese wedstrijden ligt dat net iets anders, maar het is een dunne lijn."

Avsaroglu, die dit seizoen van bijna alle thuiswedstrijden van Feyenoord op de radio verslag uitbracht, hoorde een dag na de verloren uitwedstrijd van Feyenoord bij Excelsior dat hij ook de laatste wedstrijd van het seizoen van commentaar zou voorzien.

"Op zich had ik het wel een klein beetje verwacht, omdat ik de club voor de NOS ook redactioneel volg en bij de meeste wedstrijden het commentaar heb gedaan. Maar je weet het nooit zeker. Vorig jaar zat ik ook bij De Graafschap-Ajax (1-1) en er wordt altijd een beetje gevarieerd wie dat soort wedstrijden krijgt toegewezen."

Voorbereiding

Avsaroglu zegt dat hij verschillende scenario’s had voorbereid voor het verslag van de kampioenswedstrijd.

"Ik had het begin van de wedstrijd wel in mijn hoofd zitten en uitgeschreven. Daar kun je je wel op voorbereiden. Er waren verschillende scenario’s denkbaar, waaronder 'het scenario Kuijt'. Dat had ik ook doorgesproken met Frank Snoeks die daar voor het televisieverslag zat. Je acht het natuurlijk mogelijk dat Kuijt gaat scoren, maar niet dat dit al in de eerste minuut gebeurt. Dan kun je alles weggooien wat je hebt voorbereid, dan raak je overvallen door de verbazing. En die moet je dan over zien te brengen."

Jack van Gelder

Veel luisteraars beginnen Avsaroglu te vergelijken met verslaggever Jack van Gelder. De jonge commentator begrijpt dit, maar vindt de vergelijking niet helemaal kloppen.

"Ik zie het als een compliment. Ik vind Jack fantastisch en hij heeft schitterende dingen gedaan, maar ik doe hem niet na. Ik heb een heel eigen stijl en we zijn heel andere types. Hij kan bijvoorbeeld heel goed omgaan met spelers en trainers, terwijl ik daar nog veel minder goed in ben."

Op 24 mei zal Avsaroglu ook verslag uitbrengen van de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United.

Lees alles over het kampioenschap van Feyenoord 

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie