Douwe Bob met naaktreportage in nieuwe editie L'Homo

Douwe Bob siert de cover van de negende editie van L'Homo. De zanger wil door middel van een naaktreportage de emancipatie van mensen met een andere geaardheid versterken.

"Het streelt natuurlijk je ego als je voor L'Homo gevraagd wordt en ik mocht werken met mijn favoriete fotografenteam, maar nog belangrijker vond ik dat ik iets bij kon dragen aan de maatschappij en de emancipatie van mensen met een andere geaardheid. Daarom zei ik eigenlijk gelijk ja", zegt Douwe Bob tegen NU.nl.

Op de vraag of ook het recente anti-homogeweld hem gemotiveerd heeft om aan deze reportage mee te werken zegt Douwe Bob: "Dat onderstreept wel waarom het nodig is dat ik dit doe."

"Ik denk niet dat iedereen in Nederland kan zijn wie hij of zij wil zijn. Helaas. Dat probeer ik te veranderen. Er leven in Nederland bijvoorbeeld heel veel kinderen in milieus, waarin homoseksualiteit niet geaccepteerd is. Ik hoop dat ze dit zien. Als er dan een jongen of meisje zegt: 'Oh, Douwe doet dit ook.' Dan was het dit het al waard."

Biseksueel

Douwe Bob heeft in eerdere interviews aangegeven biseksueel te zijn, daarom voelde de naaktreportage voor een blad dat zich op de homogemeenschap richt niet heel vreemd voor de zanger aan.

"Ik vind het niet erg dat vrouwen én mannen naar me kijken. Maar ik vond het wel spannend. Het team was gelukkig heel lief en ik kende ze al, dat heeft wel geholpen. Dat heeft me ook over de streep getrokken om in mijn blote reet op een paard te gaan zitten."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie