Mattie Valk is maandag voor het eerst solo aan zijn ochtendprogramma begonnen op Qmusic. Zijn voormalig partner Wietze de Jager is door een conflict afwezig, maar officieel nog wel onder contract.

Het lijkt erop dat de nieuwe ochtendshow van Valk op Qmusic geen duopresentatie gaat worden. Zijn nieuwslezeres Fien Vermeulen was wel, net als voorheen, te horen. Op de website van de radiozender staat nog wel de naam van De Jager.

Eind vorige week werd bekend dat Valk door zal gaan met zijn ochtendprogramma zonder De Jager, met wie hij de succesvolle ochtendshow Mattie & Wietze maakte. In een brief van De Jager die uitlekte naar De Telegraaf uit de dj zijn ongenoegen over de gang van zaken door Valk.

Vrijdag presenteerde Valk samen met Lauren Verster zijn programma. Hij las toen zijn reactie voor op het conflict en zei dat hij het daarbij wilde laten.

Mattie en Wietze met vechtscheiding uit elkaar
Mattie en Wietze met vechtscheiding uit elkaar

Sky Radio

Valk bleef, terwijl de twee in gesprek waren voor een overstap naar Sky Radio, achter de rug van De Jager onderhandelen met Qmusic. De radio-dj besloot uiteindelijk alleen door te gaan bij Qmusic.

Het is nog niet bekend wat De Jager gaat doen. In een verklaring liet de radiozender vorige week weten dat de deur voor De Jager altijd "heeft opengestaan".