Mattie Valk heeft zijn contract verlengd bij radiozender Qmusic. Wat zijn partner Wietze de Jager gaat doen, is niet bekend. Dat meldt programmadirecteur Iwan Reuvekamp in een verklaring aan NU.nl.

"We zijn heel blij dat Mattie heeft bijgetekend en ook de komende jaren bij Qmusic te horen zal zijn", valt te lezen in de verklaring.

De Telegraaf wist donderdagmiddag te melden dat Valk zonder De Jager zou doorgaan met het radioprogramma. Valk zou, terwijl de onderhandelingen voor de populaire ochtendshow Mattie & Wietze nog bezig waren, een eigen contract hebben uitonderhandeld.

Het is niet bekend of dit het einde betekent voor het ochtendduo. "Heel graag zouden we met beide dj's verder willen gaan, ik ben dan ook verbaasd over de recente berichtgeving", aldus Reuvekamp. Volgens de programmadirecteur heeft de deur voor De Jager altijd open gestaan.

Het is niet duidelijk of de optie blijft bestaan dat De Jager nog bijtekent.

Mattie en Wietze zijn vijf dagen geboeid: 'Kwestie van goede afspraken'
Mattie en Wietze zijn vijf dagen geboeid: 'Kwestie van goede afspraken'

Sky Radio

Eerder waren er nog geruchten dat de twee in onderhandeling waren voor een overstap naar Sky Radio, die voor het duo van het non-stopformat wilde afstappen. Van dat laatste is met de contractverlenging van Valk nu geen sprake meer.

Valk wilde donderdagavond niet reageren. Vrijdag zal hij in zijn radioprogramma een toelichting geven. De Jager was al een paar dagen afwezig vanwege ziekte.

De Valk en Jager voerden voor het programma verschillende experimenten uit. Zo gingen de twee afgelopen maand nog vijf dagen geboeid door het leven. Dit was om te vieren dat hun programma vijf jaar bestaat. De twee leerden elkaar kennen via het Qcollege, het interne opleidingsprogramma van de zender.