Basyl de Groot stapt, iets minder dan een jaar na zijn aantreden, op als zendermanager van 3FM. NPO radio-directeur Jurre Bosman neemt voorlopig zijn taken over.

"Ik kijk er nu naar uit om me weer te kunnen toeleggen op mijn grote passie: muziek. Ik geloof dat ik zo, zoals in mijn hele carrière bij de NPO, de grootste bijdrage kan leveren aan de zender", aldus De Groot, die wel voor 3FM blijft werken, tegen 3 voor 12. De Groot was eerder muziekmanager bij de zender.

3FM kampt al langer met kelderende luistercijfers. De afgelopen jaren verdwenen grote namen als Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar andere radiostations.

Vorig jaar kondigde De Groot groots de nieuwe koers van 3FM aan, waar verjonging en social media centraal moeten staan. Een van de wijzigingen was het geven van de ochtendshow aan Domien Verschuuren. Ook werden er vloggers aangetrokken als dj.

De Groot nam de taken vorig jaar over van Wilbert Mutsaers, die aan de slag ging bij Mojo.

Bosman laat in een reactie weten er voor te willen zorgen dat 3FM zich ontwikkelt tot platform waar liefde voor muziek voorop staat. "Waar talent volop de ruimte krijgt en waar we belangrijke maatschappelijke onderwerpen aansnijden. Luisteraars die van muziek houden en een brede interesse hebben worden optimaal bediend bij NPO 3FM."