CNN heeft geweigerd een tv-spotje uit te zenden dat is gemaakt door het kamp van de Amerikaanse president Donald Trump. In het spotje wordt de term 'fake news' gebruikt terwijl op de achtergrond gezichten van tv-presentatoren te zien zijn.

Het spotje is bedoeld om de acties van Trump in zijn eerste honderd dagen als president onder de aandacht te brengen. Zo wordt de benoeming van een conservatieve rechter bij het Hooggerechtshof uitgelicht.

Onder de beelden met de term 'fake news' is een stem te horen die zegt "u had dit niet geweten als u naar het nieuws had gekeken". Een van de gezichten op de achtergrond is die van CNN-presentator Wolf Blitzer.

Trump maakt promotievideo over eerste honderd dagen als president
30
Trump maakt promotievideo over eerste honderd dagen als president

Uitzenden

De Amerikaanse nieuwszender heeft in een reactie laten weten het spotje te willen uitzenden, maar zonder het deel waarin gesuggereerd wordt dat landelijke media nepnieuws verkondigen.

"Het is schandalig dat media dit positieve bericht van president Trump weigeren te delen met het land. Het is duidelijk dat CNN ons probeert het zwijgen op te leggen en ons vrije recht van spreken probeert te blokkeren omdat het niet past bij hun standpunten", aldus Michael Glassner die werkt voor het campagneteam van Trump.