Filemon Wesselink is assertiever sinds hij aan het kickboksen is. Voor zijn nieuwe programma Filemon slaat door wordt de BNN-presentator een halfjaar getraind door drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky.

"Remy zei de hele tijd 'je bent te lief', maar de laatste week is de agressie er wel uitgekomen. Ik moet zeggen, dat voelt wel lekker", zei Filemon dinsdag in RTL Boulevard. "Je merkt wel dat als je die agressie in jezelf hebt gevonden, je daar een stuk zelfverzekerder van wordt."

Wesselink vindt de wereld van het kickboksen naar eigen zeggen fascinerend. "En ik ben heel braaf opgevoed. 'Geen agressie, niet slaan' is mij altijd ingepeperd. Ik vond het interessant om na te gaan of ik die agressie nog in me heb. Agressie is natuurlijk ook iets wat je drijft."

Kickboksgala

De presentator traint niet voor niets. Op 3 juni neemt hij het tijdens een groot kickboksgala in Groningen op tegen Ajouad El Miloudi, die wordt getraind door wereldkampioen Ramzi Tamaditi.

Filemon slaat door, waarvoor de presentator naar Thailand afreisde en met neurobioloog Dick Swaab spreekt, is vanaf 7 mei elke zondag te zien op NPO 3. Het gevecht tussen Wesselink en  El Miloudi is op 4 juni te zien in de laatste aflevering van het programma.