De Amerikaanse komiek Hasan Minhaj heeft de Amerikaanse president Donald Trump zaterdagavond tijdens het White House Correspondents' Dinner flink op de hak genomen. 
 

Minhaj, bekend als verslaggever van The Daily Show, maakte onder meer Trumps twittergedrag belachelijk en zei dat hij het nieuws dat uit het Witte Huis zo stressvol vindt, dat hij House of Cards kijkt om te kunnen ontspannen.

"Ik zou zeggen dat het een eer is om hier te zijn, maar dat is het niet, dat is een alternatief feit. Niemand wilde deze klus op zich nemen, dus natuurlijk landt het in de handen van een immigrant," begon Minhaj de avond.  

Bij het jaarlijkse galadiner van de parlementaire pers in Washington is het gebruikelijk dat de zittende president een humoristisch optreden geeft. Trump zei echter af om een toespraak voor zijn achterban tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. 

Komiek Hasan Minhaj trekt bij Correspondents' Dinner fel van leer tegen Trump
94
Komiek Hasan Minhaj trekt bij Correspondents' Dinner fel van leer tegen Trump

Sterren

In tegenstelling tot vorig jaar waren dit jaar geen grote sterren aanwezig bij het White House Correspondents' Dinner.  

Vorig jaar, toen president Barack Obama zijn laatste White House Correspondents' Dinner beleefde, gaven acteurs en actrices als Helen Mirren, Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Will Smith, Tom Hiddleston, Emily Ratajkowski, Emma Watson en Carrie Fisher acte de présence.

Maar ook modellen Kendall Jenner, Karlie Kloss en Adriana Lima en zangeres Aretha Franklin en zanger Jared Leto waren van de partij.