Koning Willem-Alexander heeft op de vooravond van zijn vijftigste verjaardag een persoonlijk interview gegeven met Wilfried de Jong. Op sociale media werd door bekend Nederland positief gereageerd op het optreden van de koning.

"Willem-Alexander for president! Wat een geweldig interview. Complimenten aan Wilfried de Jong en de koning. Zo eerlijk kan het dus", zegt cabaretier Claudia de Breij.

Fokke & Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol "kende de menselijke kant al een beetje (als oud-klasgenoot uit Baarn). Ben blij dat Alex het op z'n 50e lukt meer op Claus te lijken", prijst hij.

"Iedereen die WA nu gaat afzeiken: kappuh. Ik vind het een KONING", beklemtoont Penoza-ster Loek Peters.

Open gesprek

"Wat een mooi, open gesprek, koninklijk en ook kwetsbaar. Toptv", stelt Jeroen Pauw.

Ook zijn grote concurrent Humberto Tan is geraakt door het interview: "Ontroerend mooi, het interview van Wilfried de Jong met koning Willem Alexander!"

Peter van der Vorst noemt het een "mooi ontspannen en openhartig gesprek van Wilfried de Jong met Willem-Alexander. Gefeliciteerd beiden."

Eerste beelden van groot interview met koning Willem-Alexander
Eerste beelden van groot interview met koning Willem-Alexander

Wilfried de Jong

Op sociale media worden ook veel complimenten specifiek gegeven aan De Jong. Menig kijker vindt dat hij het vraaggesprek goed heeft geleid.

"Nou, dat was een mooi gesprek! Wilfried de Jong heeft er echt veel uitgehaald en WA wilde veel vertellen", vindt Luuk Ikink. 

Ook Marc van der Linden is blij: "Potverdikkie, dat doet Wilfried de Jong perfect! En hoewel 't over 50 jr WA gaat, zet koning toch zijn koningschap neer: een mens op de troon."