Publicist Jelle Brandt Corstius heeft naar eigen zeggen "veel spijt" van de manier waarop in het programma DWDD maandag de overleden wetenschapper Chriet Titulaer werd besproken.

Dat zegt hij woensdag in een interview met dagblad De Limburger.

Vele honderden kijkers reageerden maandagavond boos op een gesprek in DWDD waar het overlijden van de Limburger werd gememoreerd.

Matthijs van Nieuwkerk, BNN-presentator Tim Hofman en Brandt Corstius maakten volgens de klagers de overleden wetenschapper, zijn Limburgse accent en zijn markante uiterlijk alleen maar belachelijk.

Brandt Corstius las enkele teksten van Titulaer voor uit zijn biografie, terwijl hij zijn Limburgse accent nadeed. Hofman kende de wetenschapper niet en noemde Titulaer schertsend een "technojezus", omdat hij in de jaren zeventig en tachtig voorspellingen deed die inmiddels zijn uitgekomen.

Brandt Corstius noemt in het interview in De Limburger de toon van het gesprek "onbedoeld, ongewild en ontzettend jammer. Heel verdrietig dat het zo is gelopen", stelt hij.

Tien miljard reacties

De publicist vond de hele toon van het gesprek bovendien te lacherig, erkent hij. "Wel tien miljard reacties kreeg ik, en vrijwel allemaal negatief." Het was niet zijn bedoeling de draak te steken met de Limburger.

"Het gesprek kreeg een vreemde wending, alsof Chriet niet nét was overleden. En daar heb ik enorme spijt van."

Niet alleen kijkers, maar ook de familie van Titulaer liet dinsdag weten gekwetst te zijn door het gesprek.

Hofman en Van Nieuwkerk hebben niet gereageerd op de storm van kritiek. BNN-VARA liet NU.nl dinsdag weten niet te willen reageren op de verontwaardiging over het gesprek.

Ook in de uitzending van DWDD van dinsdagavond werd geen woord gewijd aan alle commotie. 

Drie alledaagse dingen van nu die Chriet Titulaer ons leerde kennen
80
Drie alledaagse dingen van nu die Chriet Titulaer ons leerde kennen