Presentatrice Yvon Jaspers vond het negende seizoen van Boer zoekt Vrouw voornamelijk "raar". Ze had het einde van de reeks afleveringen niet verwacht.

"We stonden erbij en keken ernaar", vertelt de 44-jarige presentatrice aan Shownieuws. "Er gebeurde van alles."

Jaspers zag dat het grote deel van de boeren snel verliefd werd. "Ook bij de boeren bij wie het uiteindelijk niets opleverde gebeurde er erg veel. Je zag een mislukte zoektocht niet van mijlenver aankomen. Zo kan het dus ook!"

Hoewel de presentatrice de afleveringen al kon dromen, zat ze traditiegetrouw elke zondagavond op de bank voor de televisie. "Ik heb alles al gezien in de montage, maar ik vind het nog steeds leuk om het te zien. Dat doe ik meestal met anderen, zodat ik kan zien hoe ze zelf die afleveringen ervaren."

Yvon Jaspers 'stond erbij en keek ernaar'
Yvon Jaspers 'stond erbij en keek ernaar'

Laatste aflevering

Zondagavond werd de laatste aflevering van Boer zoekt Vrouw van dit seizoen uitgezonden. Hierin werd uiteengezet hoe het de boeren op dit moment vergaat.

Zo heeft boer Olke een relatie met de Zuid-Afrikaanse Karen. Ook zij had zich opgegeven om Olke te ontmoeten, maar de Nederlandse Texaan liet haar aanvankelijk links liggen. Ook Mara en David en Marc en Annekim zijn dankzij het programma nog steeds een stel.

Boer Riks vond uiteindelijk geen partner middels het populaire programma, maar ook hij heeft nu een relatie. De boer in Canada is verliefd geworden op een voormalig medewerker van zijn veehouderij.

Herman en Fleur zijn dankzij hun deelname aan het televisieprogramma verliefd op elkaar geworden.