Zanger Douwe Bob wordt aankomend seizoen de vierde coach bij The Voice Kids, maar vindt zichzelf nog wel te jong voor de volwassen versie van de talentenjacht. "Ik zou het moeilijk vinden om in die rode stoel te gaan zitten terwijl er iemand staat te zingen die vijftien jaar langer in het vak zit."

"Toen ze vroegen of ik coach wilde worden bij The Voice, dacht ik: daar moet ik even over nadenken. Ik zou bij de volwassenen minder durven zeggen. Toen het om The Voice Kids bleek te gaan, wist ik gelijk dat ik het ging doen", vertelt Douwe Bob zaterdag in een gesprek met NU.nl. "Ik voel me vereerd dat ik dit mag gaan doen en ben blij dat ik het nu niet langer geheim hoef te houden."

Vrijdagavond werd bekend dat de zanger de vierde coach wordt bij het nieuwe seizoen van The Voice Kids. De huidige coaches van The Voice Kids, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B, keren volgend jaar allemaal terug. Zij lieten al eerder weten de zanger "een echte muzikale toevoeging binnen hun speelveld" te vinden en zijn volgens RTL "dolgelukkig" met hun nieuwe collega. Met de komst van Douwe Bob zullen er voor het eerst in de geschiedenis van het programma vier coaches te zien zijn.

Vakkundig

Volgens de singersongwriter fantaseert iedere artiest in Nederland over coachen in The Voice. "Het is enorm goed voor je ego om gevraagd te worden. Als je coach mag zijn, betekent het dat mensen je vakkundig vinden. Die erkenning is wel fijn, ja."

De zanger heeft in ieder geval veel zin in om zijn vakmanschap in te zetten voor de jonge talenten. "Ik vind kinderen zó leuk. Zij zijn nog zo puur, zij hebben die naïviteit nog. De volwassen Voice is echt een tranendal, wij volwassenen zijn al verziekt. Op mijn leeftijd ben je al veel meer bezig met winnen, wat erop het spel staat, je misgunt de andere kandidaat de winst. Voor de kinderen van The Voice is het een wedstrijdje, zij willen gewoon lol maken en zijn helemaal niet met een carrière of de consequenties bezig."

"Voor The Voice vind ik mezelf nog niet gepokt en gemazeld genoeg, maar bij The Voice Kids denk ik juist dat het kan helpen dat ik misschien minder ervaring heb dan de andere coaches", vertelt Douwe Bob. "Ik durf meer dingen uit te proberen en ik beslis vanuit mijn hart. Ik heb geen bepaalde tactiek, maar ga een beetje met de flow mee en zie wel wat er gebeurt." De zanger zegt wel goed te kunnen beslissen of er talent op het podium staat. "Ik heb heel snel door of iets goed is of niet."

Talentenjacht

In 2012 deed Douwe Bob zelf mee aan de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter. Of hij toen beter aan The Voice had mee kunnen doen, weet hij niet. "Ik zag mezelf altijd als een liedjesschrijver, pas later als zanger. Nu had ik misschien andere keuzes gemaakt, maar ik kan niet zeggen welke het beste voor me zou zijn geweest."