Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Presentator Bill O'Reilly vertrekt bij Fox om schandaal'

De Amerikaanse zender Fox en Bill O'Reilly zijn in gesprek over het vertrek van de presentator. Dat meldt CNN op basis van bronnen rond beide partijen.
Door BuzzE

O'Reilly raakte onlangs in opspraak door een verhaal van The New York Times, dat schreef dat meerdere vrouwen hem hebben beschuldigd van seksuele misdragingen en intimidatie.

Fox zou een aantal van zijn vermeende slachtoffers hebben betaald om hun beschuldigingen niet openbaar te maken. De zender verklaarde vorige week dat het een onafhankelijk advocatenbureau heeft ingehuurd om die aantijgingen te onderzoeken.

Volgens de insiders zijn de leden van de familie Murdoch, die eigenaar is van moederbedrijf 21 Century Fox, verdeeld over de kwestie. Rupert Murdoch zou O'Reilly willen houden, maar zijn zoon James zou voor het vertrek van de conservatieve presentator zijn. Diens broer Lachlan zou die mening steeds meer delen.

De show The O'Reilly Factor is één van de best bekeken nieuwsprogramma's in de VS. Daar hebben de beschuldigingen niet veel aan veranderd, maar verschillende adverteerders hebben zich wel teruggetrokken.


Lees meer over:

Bill O'Reilly

Aanbevolen artikelen