Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jamai Loman maakt zich niet druk om tegenvallende kijkcijfers Idols

De juryleden van Idols maken zich nog niet druk om de tanende kijkcijfers van de talentenjacht. Wel zijn de huidige aantallen wel erg laag, beamen Jamai Loman en Martijn Krabbé vrijdag in het AD. Het programma trok woensdag nog slechts 313.000 kijkers.
Door BuzzE

Het programma viel daarmee ook buiten de kijkcijfer top 25, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

"Muziek is de basis. Het is op het randje, het is funny, leuke reality, er is spanning; dit programma verdient meer publiek", zegt Loman, de eerste winnaar in 2002. "Het wordt bovendien met zóveel passie gemaakt."

Een verklaring voor de lage cijfers, heeft hij niet. "Als ik dat wist, zat ik nu op een privé-eiland. Misschien hadden we nog een jaartje moeten wachten, maar dat weet je van tevoren niet; zeker niet omdat het bij de terugkeer zo goed scoorde", zegt hij. "Zorgen maak ik me niet. De vlag hangt niet halfstok bij RTL 5."

'Wel erg laag'

Ook jurylid Krabbé vindt dat Idols nu "wel erg laag" zit. Hij vindt het vooral vervelend voor de talenten die in de race zijn. "Maar ook voor het team en voor Ruben en Lieke want ik had ze meer gegund. Hopelijk trekken de liveshows weer wat aan."

Vorig jaar won Nina den Hartog. In de finale versloeg ze haar opponent Kimberly Fransens en sleepte een platencontract in de wacht.


Lees meer over:

Jamai Lomanidols

Aanbevolen artikelen