De realitysoap van Peter Jan Rens en zijn vrouw Virginia van Eck krijgt geen vervolg bij RTL 5. Dat meldt de presentator woensdag op zijn Facebookpagina.

Rens betreurt dat zijn programma Peter Jan & Virginia: Doen ze 't of doen ze 't niet geen vervolg krijgt. Volgens Rens heeft het programma niet de doelstellingen behaald die de zender voor ogen had. Het realityprogramma scoort te laag in de doelgroep jongeren.

De 66-jarige presentator zegt overrompeld te zijn door het besluit van RTL. Zo vergelijkt hij de resultaten van zijn programma met de realityshow van de familie Roelvink. Rens beschrijft hoe het telefoongesprek met de zendermanager verliep.

Volgens Rens heeft hij toestemming gekregen van RTL om met het programma naar een andere zender te gaan, maar voorlopig ziet hij dit niet zitten. "Het is alsof je iemand de liefde verklaart die vervolgens zegt dat je wel vreemd mag gaan. Ik wil haar op hoge poten nog zeggen dat Peter Jan en Virginia de beste waren en ik een vervolg eis. Maar ik besef dat dat kinderachtig is."

Eerste beelden realityserie Peter Jan Rens & Virginia
Eerste beelden realityserie Peter Jan Rens & Virginia

Teleurstelling

Rens zegt na het telefoongesprek even te hebben gevloekt uit teleurstelling. "Maak je een mooie serie die niet slecht scoort en waarin je verder gaat dan ooit in een reality." Eerder sloot de voormalig Meneer Kaktus nog niet uit dat zijn programma een tweede seizoen zou krijgen.

In de realityshow werden Rens en Van Eck gevolgd op weg naar hun huwelijk. De eerste aflevering trok ruim 300.000 kijkers.

RTL bevestigt dat het realityprogramma van Rens geen vervolg krijgt. De zender wil inhoudelijk niet reageren.