Janine Abbring is van plan opmerkingen op sociale media over haar rol als presentatrice van Zomergasten zoveel mogelijk te negeren. "Opmerkingen over mijn uiterlijk interesseren me sowieso helemaal niet. Ik zie mezelf ook niet als lekker wijf."

"Ik ben meer een inhoudelijke maker dan iemand voor het mooie plaatje", aldus Abbring in gesprek met AD.

Maandag werd officieel bekend dat Abbring het nieuwe seizoen Zomergasten gaat presenteren. De 41-jarige presentatrice neemt het stokje over van Thomas Erdbrink, die het vorige seizoen nog presenteerde. Hij kreeg op sociale media de kritiek dat hij niet op de juiste momenten doorvroeg bij zijn gasten.

Abbring is van plan zich aan de gast aan te passen in haar aanpak. "Zomergasten is volgens mij niet per se een programma om iemand het vuur na aan de schenen te leggen, maar ik durf wel alles te vragen en kan iets ook wel met de juiste mate van ironie bekijken. Het belangrijkste is oprechte interesse voor een gast."

'Excuustruus'

De zes gasten voor het komende seizoen zijn nog niet bekend, de presentatrice is nauw betrokken bij het selectieproces. "Een goede zomergast moet stelling durven nemen. Diversiteit vind ik ook belangrijk. Ik weet dat de redactie heel hard probeert om vrouwen aan tafel te krijgen. Gelukkig hebben ze met mij alvast een excuustruus binnen.''