Medewerkster Julie Roginsky klaagt Roger Ailes van Fox News aan wegens seksuele intimidatie. De voormalige topman van de nieuwszender stapte vorig jaar op wegens soortgelijke beschuldigingen van twintig vrouwelijke collega's.

Dit meldt The Hollywood Reporter.

Roginsky, politiek adviseur en nieuwscommentator, wordt bijgestaan door hetzelfde juridische team dat de zaak van collega Gretchen Carlson behandelde.

Carlson was de eerste werknemer van Fox News die Ailes aanklaagde wegens seksuele intimidatie. Toendertijd riep het team andere vrouwen op om naar voren te komen indien zij ook slachtoffer van Ailes waren geweest. 

Maandag diende Roginsky een aanklacht tegen de voormalig topman in. In haar verklaring vermeldt de Fox News-werknemer dat haar een promotie was beloofd, indien ze een seksuele relatie zou starten met Ailes. Nadat ze dit weigerde, werd de positie aan iemand anders gegeven. 

Aanklacht

Roginsky vertelt hoe Ailes haar meerdere keren op gesprek vroeg, om te praten over een mogelijke functie als co-host bij The Five. Hij zou haar meermaals hebben gevraagd naar haar liefdesleven en Roginsky hebben geadviseerd om een affaire te starten met "oudere, getrouwde en conservatieve mannen" omdat "ze altijd loyaal zijn en terugkomen". 

Uiteindelijk werd de positie van co-host aan collega Geraldo Rivera gegeven. Hoewel Roginsky wel bleef bijdragen aan het programma Outnumbered, mocht ze in tegenstelling tot collega's "nauwelijks de leiding nemen overeigen fragmenten."

Beschadigen

Roginsky klaagt daarom de nieuwzender, voormalig topman Ailes en de zittende president Bill Shine aan voor het beschadigen van haar carrière en het veroorzaken van zowel mentaal als fysiek leed. Fox News heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. 

In januari werden ook presentator Bill O'Reilly en co-president Jack Abernethy van Fox News beschuldigd van seksuele intimidatie, door nieuwslezeres Juliet Huddy. De partijen troffen toen een schikking.