Hans van Brussel, oud-uitgever van HP/De Tijd, gaat per 1 mei het maandblad Opzij publiceren. Hij neemt het daarbij over van Veen Media. Hoofdredacteur Irene de Bel stapt tegen die tijd op. 

"Opzij bevindt zich, als je kijkt naar de exploitatiemogelijkheden, in een moeilijke situatie, maar de maatschappelijke relevantie van het blad is onverminderd groot", aldus Van Brussel. 

Het maandblad zit in een moeilijke markt en lijdt onder een dalende verkoop. Van Brussel is onder meer aangetrokken omdat hij al bij HP/De Tijd onder vergelijkbare omstandigheden heeft gewerkt. 

Om Opzij "weer bij een groeiende groep lezers onder de aandacht te krijgen", wil Van Brussel de redactionele formule en het uiterlijk van het blad geleidelijk gaan veranderen. Ook is de uitgever van plan om met een grotendeels nieuw team aan de slag te gaan. 

Hoofdredacteur Irene de Bel stopt na het mei-nummer, maar blijft Van Brussel adviseren om de overgang goed te laten verlopen. "Ik ben heel blij dat Opzij voortgezet wordt, want in de afgelopen drie jaar heb ik ervaren dat het belang van een feministisch maandblad alleen maar is toegenomen", zo zegt De Bel.