Boer Jos Sloot, die in 2009 meedeed aan Boer Zoekt Vrouw, kreeg destijds een standje van Yvon Jaspers omdat hij zijn liefde al aan een vrouw verklaarde voor het officiële 'keuzemoment'.

Bij Sloot waren nog twee vrouwen in de race, Dycke en Mirjam, maar de boer kon niet meer voor zich houden dat hij zijn keuze al had gemaakt. "Dat had ik vooraf besproken met de vrouwen: als ik het weet, zeg ik het", vertelt Sloot in het AD.

"Ik wilde niemand voor de gek houden. En als je écht verliefd bent, kun je geen toneel spelen."

De boer lichtte een cameraman van het programma in en liep naar Dycke. "Ik kon het niet meer voor me houden. Ik was er klaar mee. Ik móest het Dycke vertellen. Ze was zo verbouwereerd. Had het nooit verwacht, zeker niet op dat moment."

Politiebegeleiding

Vervolgens lichtte Sloot afvaller Mirjam in. "Yvon was er toen nog niet. Ze kwam zo snel mogelijk, nog net niet onder politiebegeleiding, geloof ik. 'Wat maak je me nou', riep ze, maar ik was strontverliefd en ben nu eenmaal gewend snel te schakelen", aldus Sloot, die nog altijd samen is met Dycke.

Later realiseerde hij zich wel dat hij zich niet aan het draaiboek had gehouden. "Ik geloof dat de programmamakers niet echt blij waren, al heb ik nooit verwijten gekregen, maar voor de liefde bestaat geen draaiboek."