Geheim van de Meester in finale tv-festival

Het AVROTROS-programma Het Geheim van de Meester is finalist bij het prestigieuze New York Festivals World's Best TV & Films. Het internationale festival beoordeelt onderscheidende televisieprogramma’s uit meer dan vijftig verschillende landen. 

Het Geheim van de Meester is genomineerd in de categorie The Arts, samen met de Japanse serie Seeking Utamaro en de Amerikaanse serie CNN Style: London.

In Het geheim van de Meester probeert een team van experts onder leiding van Jasper Krabbé Nederlandse meesterwerken te reconstrueren. Door het schilderij van binnenuit in zijn geheel opnieuw op te bouwen, met lijst en al, ontrafelen de specialisten de techniek, stijl en belevingswereld van de meester.

Jasper Krabbé: "Je beleeft als kijker het hele maakproces zoals de meester dat beleefde en gaat het werk daardoor anders zien en begrijpen; dat maakt dit programma zo bijzonder. Je komt echt dichterbij het werk en de schilder. Wij zijn er ongelooflijk trots op dat ons programma internationaal wordt opgemerkt en geprezen."

Las Vegas

Het team bestaat naast Jasper Krabbé uit kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, professor en materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher. Het eerste seizoen werd in het najaar van 2016 uitgezonden. Vrijdag werd bekend dat dit najaar een nieuw seizoen op NPO 2 wordt uitgezonden.

Tijdens een groots gala op 25 april in Las Vegas wordt bekend of Het Geheim van de Meester wint.

Tip de redactie