Jaap Jongbloed denkt niet dat het een goed idee is om een spin-off te maken van zijn televisieprogramma Het mooiste meisje van de klas. De presentator ziet een programma als Het lelijkste eendje van de klas niet zitten.

"Dan moeten we het programma in een andere vorm gieten, een beetje Dr. Phil-achtig met een therapeut en ik als sidekick ernaast", aldus Jongbloed in gesprek met Veronica Magazine.

De 61-jarige presentator denkt niet de juiste therapeutische gaven te bezitten. "Bovendien is de kracht van de huidige formule juist de glasheldere kapstok: het gaat niet om de gemiddelde knappers of semi-populaire klasgenoten, dat is ongeveer 80 procent van de klas, maar gewoon echt alles de allermooiste, over wie iedereen het eens is, klaar."

Jongbloed denkt dat het succes van het programma, dat al elf seizoenen loopt, te verklaren is doordat de makers nu alle kanten van het leven van de vrouwen belichten. "Naast de glamour en spotlights ook de ellende die iedereen meemaakt. Denk aan hechtingsproblemen, een vertroebelde relatie met familieleden, vreselijke ziektes zoals borstkanker: het zijn dingen waarmee we helaas allemaal te maken hebben."

"Het is inspirerend om te zien en horen hoe deze vaak veerkrachtige vrouwen hiermee omgaan. Ik denk dat veel kijkers - man en vrouw - daar iets aan hebben."