Jay Z produceert een documentaire over Trayvon Martin, de Amerikaanse tiener die in 2012 werd doodgeschoten door een buurtwacht. De rapper produceert de documentaire in samenwerking met filmstudio The Weinstein Company.

De serie wordt gebaseerd op twee boeken: Suspicious Nation van NBC-verslaggever Lisa Bloom en het boek dat de ouders van Trayvon over hem schreven: Rest in Power.

Het boek van Bloom gaat vooral over wat er gebeurde en misging in de rechtszaak tegen buurtwachter George Zimmerman, terwijl het boek van ouders Sybrina Fulton and Tracy Martin ingaat op de jeugd van hun zoon en de nasleep van zijn dood.

The Weinstein Company maakt naast de documentaire ook een film over de moord op Trayvon. Volgens Variety waren er meer studio's geïnteresseerd.

De studio en Jay Z zouden lange gesprekken hebben gevoerd met de ouders van de tiener, die vooral wilden dat het leven en de nalatenschap van hun zoon in ere werd gehouden.

Trayvon Martin

Trayvon Martin was 17 jaar toen hij werd doodgeschoten door George Zimmerman. De buurtwacht vond dat de tiener er verdacht uitzag en schoot hem na een handgemeen in de borst. Pas toen de zaak veel media-aandacht kreeg, werd hij aangehouden en voorgeleid.

Hij werd in 2013 vrijgesproken. Uit de protesten die daarop volgden ontstond de beweging Black Lives Matter.