Valerio Zeno merkte contrast tussen Valerio4Ever en Over mijn lijk

Valerio Zeno merkte een groot verschil tussen zijn nieuwe programma Valerio4Ever, waar hij gaat onderzoeken hoe je zo lang mogelijk kunt leven, en Over mijn lijk, waar hij terminale mensen volgt. "Ik had dat ook al een beetje met Valerio International. Daar hebben jonge mensen juist de wereld aan hun voeten."

Toch zegt Zeno tegen NU.nl dat hij de afwisseling tussen beide programma's fijn vindt. In het BNN-programma Valerio4Ever spreekt hij met onderzoekers over wat er mogelijk is op het gebied van voeding, sport, medisch en de toekomst om zo lang mogelijk te leven. Zijn nieuwe programma is dan ook niet ingestoken om terug te blikken op zijn eigen leven.

Door dit nieuwe programma krijgt de 33-jarige presentator vaak de vraag hoe oud hij wil worden. "Ik hoef geen honderd te worden. Ik heb voor een eerder programma ooit bejaarden geïnterviewd en die zeggen gewoon heel eerlijk dat het leven zo leuk niet meer is op die leeftijd. Want in je leven wil je toch bepaalde dingen doen die je lichaam niet meer kan."

Ambitie

"Maar dat betekent niet dat ik levensmoe ben. Natuurlijk heb ik ambitie en zijn er 1.001 dingen die ik wil doen." Eén van die ambities die Zeno heeft is het presenteren van een grote televisieshow bij RTL 4. Haast om dat te bereiken heeft hij niet. "Dat komt allemaal wel."

Zeno is niet bang dat mensen hem in de toekomst bij een bepaald type televisieprogramma verwachten. "Toen ik van TMF kwam zullen mensen ook wel dingen hebben gedacht. En bij Over mijn lijk zeiden ze ook 'Hey, die Valerio maakt toch grapjes'. Dat is niet erg, want mensen moeten aan dingen wennen."

"En als mensen je nog niet in een bepaalde vorm hebben gezien, dan kunnen ze zich misschien geen voorstelling maken van hoe het zou zijn", aldus de presentator.

Poedershakes

Voor Valerio4Ever ging Zeno onder andere een maand lang enkel nog maar poedershakes eten. In die periode merkte hij op dat hij eigenlijk te weinig at. "Dan pas zie je hoeveel mensen op werk aan het snaaien zijn. En op Instagram, televisie, als je buiten bent, eten is overal. Dat was de langste maand van mijn leven. Ik kreeg zelfs een hekel aan het weekend."

Toen Zeno begin deze maand de opnames afrondde in San Francisco werd uit zijn auto een camera ter waarde van 80.000 euro gestolen. Hierdoor moesten enkele opnames opnieuw worden gedaan. De diefstal had plaats op een parkeerplaats vlak bij de Golden Gate Bridge. Op het moment van de overval zat Zeno alleen in de auto.

Zeno was in San Francisco om te spreken met een wetenschapper die onderzoek doet naar het stopzetten van de veroudering van het lichaam. Of het kan is het tweede. "Kijk, hij doet er onderzoek naar, niet ik. Dus ik ga ervan uit dat hij er meer van weet dan ik. Maar het is wel leuk om erover te filosoferen."

"Ik heb op deze manier ook nog nooit over ouder worden nagedacht. Maar ik denk dat ik het zelfs dan nog niet zou willen. Het leven herhaalt zich toch om de zoveel tijd."

De eerste aflevering Valerio4Ever is maandagavond om 21.15 uur te zien bij NPO 3.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie