Eva Jinek en Jeroen Pauw winnen TV-beelden

Jeroen Pauw en Eva Jinek hebben allebei een TV-Beeld gewonnen. Jinek is volgens haar vakgenoten de beste presentator van 2016, maakte de organisatie zaterdag bekend.

Pauw krijgt de prijs voor het programma 5 Jaar Later, in de categorie beste actuele programma. Volgens de jury bewijst vooral de uitzending met voormalig PvdA-fractieleider Diederik Samsom dat het programma er na negen seizoenen "nog steeds toe doet".

"Pauw schept door zijn gevoelige, maar zeker niet larmoyante interviewstijl ruimte voor Samsom om kwetsbaar te zijn. Goede tv met weinig opsmuk die slim gebruikmaakt van oude fragmenten."

De bekroning voor Pauw betekent dat Zondag met Lubach achter het net vist. De jury prijst het programma van Arjen Lubach wel als "een nieuwe manier van journalistiek bedrijven: met de juiste mix van lichte en serieuze onderwerpen wordt de tijdgeest vlijmscherp gefileerd." De derde genomineerde was Floortje Dessing.

Ook het TV-Beeld voor beste hoofdrol in een dramafilm werd uitgereikt. Deze ging naar Susan Radder voor haar vertolking in de One Night Stand-film Horizon. De uitreiking van de TV Beelden is op 28 maart, dan worden ook de andere prijzen uitgereikt.

Lees meer over:
Tip de redactie