Naar de verkiezingsavond Nederland Kiest van de NOS keken woensdagavond gemiddeld 1,9 miljoen Nederlanders. 

RTL De Uitslagavond werd gemiddeld door 817.000 mensen bekeken. 

Dat blijkt uit de cijfers van stichting Kijkcijferonderzoek. Beide programma's begonnen om 20.30 uur. De NOS ging op NPO 1 door tot 2.00 uur en RTL 4 stopte om 1.30 uur de uitzending. 

Het Achtuurjournaal trok de meeste kijkers, gevolgd door de verkiezingsuitzending van de NOS. De Wereld Draait Door staat op de derde plek met 1,6 miljoen kijkers. De uitslagavond van RTL staat op de tiende plaats. 

Op NU.nl waren woensdag meer dan 4,3 miljoen bezoekers om de verkiezingen te volgen. In totaal werden de politieke berichten bijna 40 miljoen keer gelezen, een livestream met de uitslagen is ruim 800.000 keer bekeken.

Technische problemen

De NOS kampte woensdagavond met wat technische mankementen. Zo zou de eerste exit poll rond 21.30 visueel in beeld moeten worden gebracht, maar dat mislukte. "We zakten echt met zijn allen door de grond", vertelt hoofdredacteur Marcel Gelauff op NPO Radio 1. "Er is uitgebreid mee geoefend, het werkte allemaal perfect, maar wat we nu kunnen vaststellen is dat het een menselijke fout moet zijn geweest, dat ergens iemand een toets heeft aangeraakt."

Gelauff vond het vooral voor Dionne Stax vervelend, hoewel ze het "goed opving". "Voor haar was het natuurlijk heel vervelend, zij stond er middenin." De NOS onderzoekt hoe de fout voorkomen had kunnen worden.