Actrice Leah Remini vervolgt haar strijd tegen Scientology-kerk

Leah Remini vervolgt haar strijd tegen de Scientology-kerk. Haar documentaireserie die vanaf november vorig jaar te zien was op de Amerikaanse televisie krijgt een tweede seizoen.

De 46-jarige actrice stapte vier jaar geleden uit Scientology. Volgens Remini vindt er achter de schermen veel misbruik, wangedrag en vergelding plaats. Volgens The Hollywood Reporter wil ze het vervolg maken omdat ze niet tevreden is met de reactie van de kerk op haar documentaire.

"Door de manier waarop de organisatie heeft gereageerd, zonder verantwoordelijkheid te nemen voor hetgeen wat zij mensen aan doen, moet ik doorgaan", stelt Remini. "Het was een ander verhaal geweest als ze zouden stoppen de verhalen van iedereen in twijfel te trekken en zouden zeggen: als je het niet leuk vindt, wordt dan geen onderdeel van Scientology."

De Scientology-kerk deed de verhalen van Remini, vooral bekend van haar rol in de serie Kings of Queens, eerder al af als onzin en noemde haar "een mislukte 'ster' die een paar dollar wil verdienen aan haar oude religie".

Vervolg

In de documentaireserie, genaam Leah Remini: Scientology and the Aftermath, komen verschillende mensen aan het woord die voormalig aanhanger waren van het geloof. Zelf zat de actrice meer dan dertig jaar bij Scientology. 

Het tweede seizoen krijgt tien afleveringen en wordt naar verwachting uitgezonden in de zomer. Remini laat weten dat ze daarna niet van plan is te stoppen met haar serie. "Zolang ik dit platform heb, zal ik niet zwijgen."

Lees meer over:
Tip de redactie