K3-bedenker Gert Verhulst denkt dat hij populair is onder Marokkaanse jeugd

Gert Verhulst (49) heeft vernomen dat hij populair is onder Marokkaanse jongeren in België. Daarnaast voelt hij dat een deel van de kinderen met een niet-Belgische afkomst betrokken is bij de concepten die zijn Studio 100 maakt.

"Ik blijk redelijk populair bij de Marokkaanse jeugd te zijn. Je kunt met hen fantastisch over voetbal discussiëren: ze hebben allemaal de beste opstelling voor de Rode Duivels in hun hoofd. Maar van The Beatles hebben ze nog nooit gehoord", zegt Verhulst in gesprek met het Belgische tijdschrift Humo.

Een derde van de Vlaamse kinderen heeft op dit moment tenminste één ouder van niet-Belgische oorsprong, in grote steden is dat volgens het blad ongeveer de helft.

Al Jazeera

Op de vraag of dit van invloed is op het bedrijfsresultaat van productiehuis Studio 100, antwoordt Verhulsts zakenpartner Hans Bourlon: "We hebben daar geen cijfers over, maar we voelen dat veel van die kinderen wel aansluiting vinden bij wat we doen. Tegelijk weten we ook wel dat een moslimpapa K3 niet het meest ongelofelijke rolmodel voor zijn dochters zal vinden. Maar Bumba loopt wel op de Arabische zender Al Jazeera."

Studio 100 is onder meer bedenker van personages en formaties als Bumba, K3, Samson en Gert en Mega Mindy en en is eigenaar van meerdere pretparken. Op dat gebied valt er voor de zakenmannen nog veel winst te halen bij de jeugd met een migratieachtergrond.

"Vandaag komen moslims in verhouding tot andere bevolkingsgroepen weinig naar onze pretparken, omdat dat financieel wat moeilijker ligt en de gezinsuitstap ook niet echt deel uitmaakt van hun cultuur", zegt Bourlon.

"Maar ook dát zal op termijn evolueren, zodra ze economisch onafhankelijker worden."

Lees meer over:
Tip de redactie