Actrice Sanne Wallis de Vries is de winnaar geworden van Wie is de Mol? 2017. Dat werd zaterdagavond bekend tijdens de finale van het spel in het VondelCS in Amsterdam, dat ook live op NPO 1 werd uitgezonden.

Aan het begin van het programma werd al bekend dat Thomas Cammaert (32) de Mol, de saboteur van het programma, was. De taak van de kandidaten was het ontmaskeren van de Mol.

Cammaert probeerde tijdens de opdrachten de kandidaten bewust dwars te zitten, om op die manier minder geld in de pot te krijgen. Nadat de pot door een mislukte veilingopdracht halverwege het seizoen op iets meer dan 1.000 euro kwam, eindigde de pot uiteindelijk toch nog op 12.160 euro. Met de verdubbelaar van Wallis de Vries komt het eindbedrag uiteindelijk op 24.320 euro.

In alle afleveringen dit seizoen werd Cammaert slechts twee keer genoemd als de Mol door de kandidaten.

Het zeventiende seizoen Wie is de Mol? trok net als de vorige seizoenen opnieuw hoge kijkcijfers. Naar de voorlaatste aflevering keken 2,6 miljoen mensen. Zondag wordt bekend hoeveel mensen naar deze uitzending keken.

Dit seizoen speelde zich af in de Amerikaanse staat Oregon. Andere kandidaten waren Jeroen Kijk in de Vegte (radio-dj en voice-over), Imanuelle Grives (actrice), Sigrid ten Napel (actrice), Roos Schlikker (schrijfster), Vincent Vianen (danser), Yvonne Coldeweijer (presentatrice) en Diederik Jekel (wetenschapsjournalist) mee.

VondelCS

De finale van Wie is de Mol? kon dit jaar opnieuw door fans worden bijgewoond in het VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Honderden 'molloten' verzamelden zich bij het gebouw om op grote schermen de finale te bekijken. Onder luid applaus werden de finalisten Cammaert, Van Gelder en Wallis de Vries verwelkomd.

Alle finalisten zaten dit jaar op een andere Mol, iets dat niet vaak voorkomt in de finale van Wie is de Mol?. Vorig jaar was Klaas van Kruistum de Mol.

Cammaert: 'Ik was de mol die kandidaat speelde, niet andersom'
Cammaert: 'Ik was de mol die kandidaat speelde, niet andersom'