Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Doutzen Kroes en Lara Stone 'als zussen' naakt op de cover van Vogue

Doutzen Kroes en Lara Stone sieren deze maand naakt en verstrengeld in elkaar de cover van de Nederlandse Vogue. "Ik zie de foto niet als seksueel, misschien sensueel", zegt fotograaf Mario Testino, tegen NU.nl. 
Door NU.nl/Maartje Willems

"Ik zie hen niet als een koppel, maar als twee vrienden. Ik zie hen als onschuldigen."

Ook de 32-jarige Kroes vond de fotoshoot 'absoluut niet seksueel getint'. "Ik vond het heel erg sensueel en innemend, eigenlijk meer als twee zussen die van elkaar houden. In deze wereld waarin we allemaal zo hard zijn en waarin alles zo negatief is, vonden we dit heel mooi om te maken. Het voelde heel goed en wij weten ook dat als we met Mario werken, dat het dan heel mooi wordt."

"Je ziet gewoon dat wij leuke vriendinnen zijn", vult de 33-jarige Stone haar aan. Het april-nummer van het tijdschrift markeert het vijfjarige jubileum van de Nederlandse versie van Vogue

Beeld uit video: Lara Stone en Doutzen Kroes naakt op cover Nederlandstalige Vogue
Afspelen knop

Lara Stone en Doutzen Kroes naakt op cover Nederlandstalige Vogue

Lara Stone en Doutzen Kroes naakt op cover Nederlandstalige Vogue

Liefde

"Voor elke cover zoek je een manier om te zeggen hoe de tijd ervoor staat", vertelt Vogue-hoofdredacteur Karin Swerink.

"We wilden vooral de liefde vieren. De wereld is zo hard nu en zo heftig en je kan een hele mooie jurk op de cover zetten, maar wij wilden eigenlijk terug naar de essentie van het leven en hoe de wereld beter kan worden en dat is gewoon echt liefde."

Op de vraag waarom de Peruaanse fotograaf ervoor koos de twee naakt op het bekende modeblad te zetten, antwoordt Testino dat hij niet de juiste kleding kon vinden die uitdroegen wat hij wilde zeggen.

"Ik had het gevoel dat alles een vlucht met ze nam. Meisjes als Doutzen en Lara hebben mijn perspectief op de wereld verbreed. Lara was een van de eerste meisjes dat onze industrie binnen kwam en meteen goed in haar vel zat. Ze had nergens problemen mee." 

Nederlandse modellen

Het jubileumnummer van Vogue werd woensdagmiddag in het Conservatorium Hotel in Amsterdam gepresenteerd. 

Naast Stone en Kroes staat het april-nummer van het modeblad vol Nederlandse modellen, zoals Imaan Hammam en Daphne Groeneveld. "Dit nummer van Vogue laat zien dat vandaag de dag de modewereld wordt overgenomen door Nederlandse modellen", aldus Testino.

"Zij bepalen hoe ontwerpers naar kleding kijken. Dus dit nummer is ook een ode aan de modellen van Nederland."

De presentatie van het Vogue jubileumnummer

Lees meer over:

Doutzen KroesLara stone

Aanbevolen artikelen