Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
BBC

BBC biedt excuses aan voor 'misleidende' Aboriginal-documentaire

De BBC heeft zijn excuses aangeboden voor een "misleidende" documentaire over een Aboriginal-gemeenschap in het Australische stadje Wilcannia in de staat New South Wales.
Door NU.nl

In de documentaire genaamd Hidden Australia: Black in the Outback wordt een avondwake waar flink gedronken wordt, neergezet als een dronkenmansfeestje. Bewoners van Wilcannia beschuldigen BBC-presentator Reggie Yates van onethisch gedrag.

Betrokkenen vertellen The Guardian dat Yates had gezegd dat hij een positief verhaal over hen wilde vertellen. Zij stellen dat de presentator vervolgens ten onrechte heeft ingezoomd op de problemen in de stad met name met betrekking tot alcohol.

"We drinken graag een biertje met elkaar, omdat we niet weten wanneer we elkaar weer gaan zien en we waren allemaal in rouw. Maar hierover wordt niets gezegd in de documentaire", aldus een inwoner.

Normen

Een BBC-woordvoerder zegt dat de zender heeft gesproken met iedereen die betrokken was bij de scène om uit te zoeken hoe deze precies tot stand is gekomen "en om hen eraan te herinneren wat de redactionele normen bij de BBC zijn". "Zij begrijpen nu dat de beelden op een misleidende manier zijn gemonteerd."

"Het mag duidelijk zijn dat dit niet aan de normen voldoet, die wij van programmamakers verwachten en hiervoor willen wij onze excuses aanbieden", aldus de zegsman tegen de Britse krant.


Lees meer over:

BBC

Aanbevolen artikelen