Patty Brard merkte dat niet iedereen het normaal vond dat ze rondliep op het Binnenhof. De presentatrice was voor het programma Stem van Nederland in Den Haag en het viel haar op dat mensen verrast reageerden op haar aanwezigheid.

"Op het Binnenhof, waar hele schoolklassen die een rondleiding kregen met ons op de foto wilden, waren wel mensen die daarop neerkeken. Die hadden iets van: 'huh, hoezo loop jíj nou hier?'", aldus Brard in gesprek met De Telegraaf.

Voor het SBS-programma Stem van Nederland trokken Brard, Kees Tol, Rob Geus, Lucille Werner en André van der Toorn naar het Binnenhof om daar met lijsttrekkers van verschillende politieke partijen te praten over verschillende onderwerpen.

Andere aanpak

"Wij hebben een andere aanpak met het programma. Een grote groep van de Nederlandse bevolking is niet grachtengordel, maar wil gewoon in Jip-en-Janneketaal horen wat de politici gaan doen", zegt de presentatrice.

Brard verdiepte zich in de gezondheidszorg. "De focus ligt nu op de ouderenzorg en dat is heel belangrijk, mijn moeder zit in een verzorgingshuis, maar er zijn ook veel hulpbehoevende kinderen. Dan hebben ze het over mantelzorg, maar moet wel kunnen. Hier is een vader die geen oog dicht doet en wel weer om half acht naar zijn werk moet."