Alec Baldwin, die Donald Trump persifleert in Saturday Night Live, is niet van plan om de Amerikaanse president nog heel veel langer te parodiëren.

"Het ontbreekt Trump aan sportiviteit, hij blijft bitter en boos en dan wil je eigenlijk alleen maar tegen hem zeggen: je hebt gewonnen!", vertelt Baldwin in een interview met Extra.

De 58-jarige acteur zegt dat hij verwachtte dat Trump een relaxtere houding zou aannemen. "De hatelijkheid van dit Witte Huis maakt mensen bezorgd, daarom ga ik hem niet nog heel lang persifleren, ik weet niet of mensen het wel aankunnen", vervolgt Baldwin.

Alec Baldwin imiteert Trump in SNL
Alec Baldwin imiteert Trump in SNL

Correspondents Dinner

In Washington gaat al een aantal weken het gerucht dat de acteur president Trump zal persifleren tijdens het jaarlijkse White House Correspondents Dinner. Normaal gesproken maakt de Amerikaanse president daar een aantal grappen over de media en de politiek, maar Trump heeft besloten dit jaar niet te gaan vanwege zijn aanhoudende conflicten met de pers, die hij steevast beschuldigt nepnieuws te verspreiden.

Baldwin: "Als ze willen dat ik het doe, doe ik het. Maar ik denk niet dat ze het willen. Ze hebben misschien wel een heel ander idee voor de avond".